Over Ons

In het jaar 2000 hebben wij, Peter en Nel de Jong, ons bedrijf uitgebreid. Wij zijn begonnen met de productie van ambachtelijk ijs voor consument en horeca. Hierbij maken wij gebruik van de verse melk van onze koeien.

Na het behalen van het diploma “Ambachtelijk IJsbereider” zijn wij begonnen. De toenmalige ijskeuken was klein, maar voldoende om kleinschalig ijs te maken. Ons unieke product in combinatie met de landelijke omgeving zorgt ervoor dat er steeds meer mensen ons bedrijf bezoeken. Wij verkopen ijs aan de fietsers, wandelaars en de horeca. Ook de ijscokar is in trek bij de feesten en evenementen in de omgeving.

In 2004 is onze productie zodanig toegenomen, dat we besloten om nieuw te gaan bouwen. Een grote ijskeuken met aansluitend een mooie ijssalon. Hier kunnen de mensen ook binnen even zitten en een ijsje eten.

Nu 14 jaar later na het oprichten van de ijssalon heeft de volgende generatie zich aangediend. Na een aantal jaren geproefd te hebben van dit mooie beroep is in 2014 onze dochter, Marloes, fulltime in het bedrijf gekomen. Wij vinden het fijn dat zij met veel enthousiasme hierin met ons verder wil gaan.