IJskeuken

Onze ijskeuken heeft veel ruimte zodat we gemakkelijk kunnen werken. De apparatuur bestaat uit 3 pasteuriseerketels waar wij onze eigen basismix in bereiden. Tevens staan er 2 ijsmachines waarvan één van 6 liter en één van 15 liter. In onze ijskeuken produceren wij zelf het ijs en er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Het ijs wordt geproduceerd onder uiterst hygiënische omstandigheden en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen (HACCP waardig). Onze basismix van roomijs bestaat uit verse koemelk, room, verschillende soorten suikers, bindmiddel en stabilisator. Deze mix wordt gepasteuriseerd naar 75⁰ Celsius, waarna het weer wordt terug gekoeld naar 4⁰ Celsius.

Het sorbetijs is gebaseerd op vruchten en water. Hier wordt geen melk aan toegevoegd. Dit ijs is zeer geschikt voor mensen/kinderen die een melk allergie hebben. Dit ijs is veel frisser in de mond en zeker lekker op warmere dagen. Verder maken we ook ijs op geitenmelkbasis.

Nadat het ijs uit onze machine in de ijsbakken is gedraaid, wordt het opgeslagen in de vriescel. Hier wordt het bij een temperatuur van -20 ⁰ Celsius bewaard.